Sacha Baron Cohen frias för ”pedofildetektor”

Uppdaterad
Publicerad

Den tidigare republikanske senatorskandidaten Roy Moore stämde komikern Sacha Baron Cohen efter att ha lurats i dennes tv-show ”Who is America”. Men nu meddelar en domstol i New York att det är ”uppenbar komedi” det rör sig om och går på Baron Cohens linje.

2017 kandiderade Roy Moore för att väljas in som delstaten Alabamas representant i den amerikanska senaten. Den republikanske kandidaten hade anklagats för sexuella trakasserier av totalt åtta kvinnor.

Med bakgrund av detta lurades han att medverka i Sacha Baron Cohens tv-program ”Who is America” där en förklädd Cohen låtsades ha uppfunnit en pedofildetektor som gav utslag i närheten av politikern.

Kan överklaga

Moore stämde Baron Cohen 2018 och begärde att komikern skulle betala 95 miljoner dollar för förtal.

Men nu har tre domare i en domstol i New York valt att gå på Sacha Baron Cohens linje och skriver att det är ”uppenbart” att rör sig om ett humorinslag, skriver The Guardian. Moore har sedan beslutet antytt om att han kan komma att överklaga domslutet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.