• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Bollnäs och Freluga, Bollnäs kommun, Gävleborgs län. Vattnet hos vattenbolaget HelsingeVatten är otjänligt. Boenden i området uppmanas att koka vattnet före förtäring. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Gävleborg.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
I klippet: Kulturnyheterna träffar regissören Ali Abbasi. Foto: Mark Peterson/Daniel Cole/AP

Trump om svenske regissörens film: ”Fejk”

Uppdaterad
Publicerad

Under fredagen hade Ali Abbasis ”The apprentice” premiär i USA. Nu kallar Donald Trump filmen ”Fejk och saknar klass” i ett inlägg på X.

Den svensk-dansk-iranske regissören Ali Abbasis film ”The apprentice” skildrar den före detta presidenten Donald Trumps tidiga karriär och relation till advokaten Roy Cohn, och fick stående ovationer när den tidigare i år visades under Cannes filmfestival.

I The New York times har ”The apprentice” valts ut till prestigefyllda Critics Pick, och beskrivs som en ”energetisk, sjukligt rolig men till slut en mycket dyster skildring” av före detta presidenten.

USA-val 2024

Huvudrollsinnehavaren, Sebastian Stan, hyllas för sin insats i The Hollywood reporter: ”I en karaktärsstudie av en offentlig person som både är mycket parodierad och oavsiktligt självparodierande, ger Stan oss en mer nyanserad syn på vad som driver honom”.

Trump om filmen: ”Fejk”

Trump själv är inte lika belåten. I ett inlägg på X skriver han nu att filmen är fejk, och går till attack mot manusförfattaren Gabriel Sherman.

I en scen i filmen får tittaren nämligen se Trump våldta sin första hustru Ivana, en sekvens Trump nu hävdar är förställd.

”Ivana var en snäll och underbar person och jag hade en fantastisk relation till henne ända fram tills hon dog. Det visste den låga, talanglösa bedragaren till författare till detta skräp, men han ignorerade det”, skriver Trump i X-inlägget.

Sedan ett par månader tillbaka hotar även företrädare för Trumps presidentkampanj med att stämma Ali Abbasi för förtal.

Tryck på klippet för att höra Ali Abbasi berätta om arbetet med filmen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

USA-val 2024

Mer i ämnet