Den tidigare Iron Maiden-sångaren Paul Di'Anno blev 66 år gammal. Foto: Wikimedia commons

Tidigare Iron Maiden- sångaren Paul Di'Anno är död

Uppdaterad
Publicerad

Paul Di'Anno, tidigare sångare i Iron Maiden, har dött i sitt hem i Salisbury, England, skriver skivbolaget Conquest Music på Facebook.

Han blev 66 år gammal.

Född den 17 maj 1958 i Chingford, östra London, blev Paul Andrews känd som sångare i Heavy metal-bandet Iron Maiden mellan 1978 och 1981.

Han använde artistnamnet Paul Di'Anno och medverkade på bandets två första album, ”Iron Maiden” och uppföljaren ”Killers”.

1981 ersattes han av Bruce Dickinson.

Efter sin tid i Iron Maiden fortsatte Di'anno att uppträda med band som Battlezone, Killers, Praying Mantis och Gogmagog. Han arbetade även med flera soloprojekt och gästframträdanden.

Uppträdde trots hälsoproblem

De senaste åren tvingades Di'anno uppträda i rullstol till följd av allvarliga hälsoproblem. Trots det lyckades han genomföra över 100 konserter det gångna året, skriver skivbolaget.

I september 2024 släpptes det retrospektiva albumet ”The Book of the Beast”, en samling av låtar från hans karriär efter Iron Maiden.

Iron Maiden-kollegorna: ”Vi är alla djupt sorgsna”

I ett inlägg på Iron Maidens Instagram skriver bandmedlemmarna:

”Vi är alla djupt sorgsna över att höra om Paul Di'Annos bortgång tidigare i dag. Pauls bidrag till Iron Maiden var enormt och han hjälpte oss på den väg som vi har följt som band i nästan fem decennier”.

Paul Di'Anno blev 66 år gammal.

Texten är skriven med stöd av SVT:s AI-verktyg SVT GPT.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.