Bild från Boeings fabrik i Renton i delstaten Washington, där arbetarna strejkar sedan mitten av september. Arkivbild. Foto: Lindsey Wasson/AP-TT

Boeing varslar tio procent av de anställda

Publicerad

Den amerikanska flygplanstillverkaren Boeing ska göra sig av med 17 000 anställda världen över – ungefär 10 procent av arbetsstyrkan. Bolaget varnar också för att den pågående strejken kommer att innebära fortsatt stora förluster, rapporterar Wall Street Journal.

Lanseringen av den nya flygplansmodellen 777X, som redan är försenad, kommer att dra ut på tiden ytterligare. Utvecklingen av fraktplanet 767 kommer också att avbrytas.

Förhandlingarna med de strejkande, cirka 33 000 personer, bröt samman tidigare i veckan. Strejken, som pågått sedan den 13 september, innebär att plantillverkningen i princip upphört.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.