En tät smog täcker New Delhis gator.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
New Delhi brukar beskrivas som världens mest förorenade huvudstad, och den täta smogen har nu legat över staden i en vecka. Foto: Reuters

10 november: Nattens nyheter

Uppdaterad
Publicerad

Försvarsministern: Humanitära pauserna påverkar inte striderna i Gaza

De fyra timmar långa pauserna som den israeliska militären gick med på att inleda på torsdagen motsvarar inte ett eldupphör och kommer inte att påverka striderna i Gaza. Det uppgav Israels försvarsminister Yoav Gallant under en presskonferens på torsdagen, rapporterar CNN.

EU överens om ny våtmarkslag

EU-ländernas och EU-parlamentets förhandlare nådde sent under torsdagskvällen en kompromiss om den omtalade restaureringen av våtmarker och grönområden. Minst 20 procent av unionens land- och vattenyta ska restaureras till 2030, samtliga berörda ekosystem till år 2050.

Så ska New Delhi bekämpa luftföroreningarna – vill manipulera fram regn

Luftkvaliteten i indiska storstaden New Delhi har uppnått farliga nivåer. Nu vill miljödepartementet använda sig av molnsådd – en välkänd väderteknik för att framkalla regn.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.