11 september: nattens nyheter

Publicerad

Trump om ödesdebatten: Slöseri med tid

Temperaturen var hög i det som på förhand beskrivits som en ödesdebatt.

Presidentkandidaterna Harris och Trump drabbar samman om aborter, migration och kriminalitet.

– Det här är slöseri med tid, hon har varit värdelös, säger Trump om Harris debattinsats.

Taylor Swift stöttar Kamala Harris

Sångerskan Taylor Swift kommer att rösta på Kamala Harris i presidentvalet, skriver hon på Instagram kort efter debatten.

”Jag röstar på Kamala Harris för att hon kämpar för rättigheter och frågor jag tror bara en kämpe kan tackla”, skriver hon.

Hon tar också upp Donald Trumps fejkade AI-bilder där han hävdar att han fått hennes stöd, och Swift skriver att det ”skrämde henne” och att hon nu därför väljer att uttala sig.

Ekonomen om Northvolt: Borde vara i full produktion

Northvolt har valt att pausa en del av batterifabriken i Skellefteå i ett försök att effektivisera och strama åt kostnaderna. Nu ser framtiden för bolaget mörk ut, enligt flera bedömare.

– De borde vara i full produktion i dag, det ser inte alls bra ut, säger Magnus Henrekson, professor i nationalekonomi, i Aktuellt.

Att Northvolt ännu inte är i gång med full produktion vid fabriken i Skellefteå gör att batterijätten nu äter upp sitt eget kapital i hög hastighet, menar Magnus Henrekson, professor i nationalekonomi.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.