19 mars: Nattens nyheter

Uppdaterad
Publicerad

Man skjuten i benet i Järfälla

En man blev på söndagsmorgonen skjuten i benet utomhus i Järfälla nordväst om Stockholm. Han fördes med ambulanshelikopter till sjukhus men är enligt polisen inte livshotande skadad.

Brottsplatsen i ett bostadsområde har spärrats av för teknisk undersökning. Ingen misstänkt har ännu gripits, polisen söker efter misstänkta gärningspersoner i området.

Giftigt utsläpp av ammoniak på glassfabrik i Göteborg

Triumfglass fabrik i Sävedalen i Partille drabbades  vid 23-tiden på lördagskvällen av ett stort utsläpp av ammoniak. Räddningstjänst spärrade av platsen för att försöka förhindra att den giftiga gasen sprids.

Tidigt på morgonen var läckan tätad och avspärrningarna hävda. Byggnaden ventileras med hjälp av fläktar. Ammoniak är en giftig och frätande gas som är skadlig att andas in och extremt giftig vid högre koncentration.

Ryssland: Putin på besök i Mariupol

Rysslands president Vladimir Putin har varit på ”arbetsresa” i ukrainska Mariupol, rapporterar ryska medier på söndagen enligt Reuters.

Staden i Donetsk-regionen har ockuperats av ryska styrkor sedan maj förra året.

Putin flög dit med helikopter, skriver den ryskstatliga nyhetsbyrån Tass med hänvisning till Kreml. Han ska enligt byrån kört omkring i flera distrikt med bil, stannat till och pratat med invånarna.

En oberoende källa har inte bekräftat dessa uppgifter.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.