C: Stoppa EU:s detaljstyrning

Uppdaterad
Publicerad

EU ska ägna sig åt de stora frågorna som klimatet och sluta upp med detaljstyrning. Det är budskapet i en kritisk rapport som ska debatteras på Centerpartiets Europadagar.

– I dag är det en enorm detaljreglering från den europeiska nivån. Ta exempelvis snuset, om det nu bara är tillåtet att sälja i Sverige så är det väl mer rimligt att reglerna kring detta regleras i Sverige och inte från Bryssel, säger partiledaren Annie Lööf.

I morgon möts centerpartister på EU-dagar i Göteborg för att debattera den nya ”närodlade” politiken som går ut på att EU ska ägna sig åt stort, inte smått.

– Just klimatet vill jag att EU ska ägna mer kraft åt. Vi behöver en världsledande klimatpolitik. Jag vill gärna se en giftfri vardag och där behöver EU ta tuffa tag, säger Annie Lööf.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

EU-valet 2014

Mer i ämnet