Broccoli- och kikärtspaj med sesamdressing
En matig vegansk pajrätt med krispiga och fräscha tillbehör.
– Maximillian Lundin, kock i Go'kväll
Brantevikssill på ostronskivling
Ett klassiskt sillrecept som Tareq gör på ostronskivling. Det går bra att ersätta svampen med vanlig sill.
– Tareq Taylor, kock i Trägårdstider
Lika goda som de är vackra. Receptet ger 4 portioner eller 8 portioner på en buffé.
– Mattias Kristiansson, kock i Bästa Dieten
Ett klassiskt sillrecept som Tareq gör på portabellosvamp.
– Tareq Taylor, kock i Trägårdstider
Saltinlagd tofu ersätter räkorna, men tångkaviar ger ändå god smak av hav.
– Erika Frost, kock.
Bruschetta med olika pålägg är mycket vanligt i Toscana. Här smaksätts rätten med bönkräm, rostad paprika och oliver.
– Maud Onnermark, kock i Go'kväll
Underbart smakrik, krispig sallad som håller länge i kylen. Om det blir någon kvar vill säga.
– Susanne Jonsson, kock i Go'kväll
Det här receptet har jag fått av min kompis Lisa som fått det av sin kompis Ulla i Halland. Underbart goda som de är, till ost eller med dip av olika slag – som den goda bönröran här.
– Håkan Larsson, kock i Gomorron Sverige
Lemoncurd är superenkelt att göra utan ägg, bara hoppa över det! Marängen görs på kikärtsspad och bränns precis som vanlig maräng av med en gasolbrännare.
– Mattias Kristiansson, kock i Bästa Dieten
Mumsig rawfood-brownie med valnötter och dadlar, toppad med raw-frosting. Behöver kylas en stund så att frostingen stelnar innan servering.
– Elisabeth Johansson, kock.