Tvådelad bild. Till vänster en bild från Kombilotteriet. Till höger Socialdemokraternas partisekreterare Tobias Baudin (S).

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Här är turerna turerna kring Socialdemokraternas lotteri. Foto: Kombilotteriet, SVT, Jessica Gow/TT

Telia bryter samarbetet med Effective Communication

Uppdaterad
Publicerad

Fler bolag har valt att pausa sina samarbeten med telemarketingbolaget Effective Communication, som hanterade den kritiserade försäljningen av S-lotter.

Nu bryter Telia samarbetet helt, skriver bolaget i ett mejl till SVT Nyheter

Efter DN:s avslöjande om att Effective Communication riktar in sig på förvirrade äldre för att sälja S-lotter fick bolaget och Socialdemokraterna utstå hård kritik.

Flera aktörer har den senaste veckan valt att pausa samarbetet med det kritiserade bolaget. Under torsdagen meddelade Telia att man avbryter samarbetet med omedelbar verkan.

Socialdemokraternas lotter

Anledningen är ”de uppgifter som framkommit i media och den utredning som har gjorts” skriver Telias presschef i ett mejl, vilket Expressen var först med att rapportera om.

Tele2 meddelade under tisdagen att samarbetet läggs på is.

Till TT säger Fredrik Hallstan, kommunikationschef på Tele2 att samarbetet pausas ”till dess vi har fått ta del av deras utredning och sett deras handlingsplan”.

Fortum: Behöver få en tydligare bild

Tidigare under veckan meddelade energibolaget Fortum att inte heller de kan fortsätta samarbetet innan utan att göra en ”ordentlig genomlysning”.

– Vi behöver få en tydligare bild och förståelse om hur deras rutiner ser ut och vad de har för riktlinjer, sa Elin Tibell, presschef på Fortum till SVT.

– Det gäller rutiner vid samarbeten, hur en rimlig arbetssituation för medarbetare säkerställs samt rutiner för rekryteringar, fortsätter hon.

Enligt Elin Tibell var Fortum innan avslöjandet nöjda med samarbetet.

Även Eon och Postkodlotteriet pausar avtal

Även Eon, som också har tagit hjälp av Effective Communication, väljer att tillfälligt pausa samarbetet med telemarketingbolaget, rapporterar Svenska Dagbladet.

– Effective Communcations arbete för E.ON är för tillfället pausat E.ON har tillsatt en egen intern utredning, säger bolagets presschef Patric Elmén till tidningen.

Förra veckan meddelade även Svenska Postkodlotteriet att företaget omedelbart valde att pausa samarbetet med Effective Communcation efter avslöjandet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Socialdemokraternas lotter

Mer i ämnet