Programledare Camilla Kvartoft

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Mycket är sig likt, men Camilla Kvartoft har en nyhet inför söndagens Partiledardebatt Foto: SVT

Här är ämnena i Agendas partiledardebatt

Publicerad

På söndag möts partiledarna för en direktsänd debatt i Agenda. Två av ämnena som ska diskuteras är unga kriminella och antisemitism och islamofobi. Dessutom bjuds det på en nyhet.

Mycket kommer vara sig likt under söndagens partiledardebatt i Agenda men en nyhet i formatet blir det för både tittare och partiledare.

– Tidigare har vi haft dueller, vi har också haft frågor från tittarna. Den här gången har vi mentometerknappar till partiledarna, så de ska få trycka på ja eller nej på en del frågor. Förhoppningsvis blir det lite tydligare för tittarna hur partierna skiljer sig åt, säger programledare Camilla Kvartoft.

Agenda

”En klassisk höger-vänster-debatt”

Ämnena som debatteras är skatter och bidrag, antisemitism och islamofobi, unga kriminella samt kärnkraft och vindkraft.

– Det har varit ett antal magra år och regeringen har fokuserat på att bekämpa inflationen. Nu bedömer regeringen att det finns pengar att satsa på nya reformer, men vad ska man göra av pengarna? Regeringen vill sänka skatterna, allra mest för dem som tjänar mycket. Oppositionen är kritiska till detta, de vill höja en del bidrag och satsa pengarna på välfärden. Vi kan förvänta oss en ganska klassisk höger-vänster-debatt här, säger Camilla Kvartoft.

När det kommer till det högaktuella ämnet unga kriminella gäller frågorna vad man ska göra av dem som begår brotten och hur nyrekryteringen ska stoppas.

– Antalet barn som anlitas av gängkriminella har ökat kraftigt. Det ska vi prata om. Vad vi ska göra av kriminella barn i Sverige i dag, ska straffen höjas eller ska hjälpen till dem ändras på något sätt?

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Agenda

Mer i ämnet