Bilden på busschauffören som tröstar en gråtande flicka i Järpås är en av årets mest sedda bilder. Foto: Emma Gustafsson

Här är några av årets lyckopiller

Uppdaterad
Publicerad

Det har varit turbulent i världen i år. Men givetvis har det också funnits många ljusglimtar – här är några av årets praliner.

Det har varit ett händelserikt år för kungafamiljen. Den 20 februari får prinsessan Madeleine och herr Christopher O´Neill en dotter.

Vi minns 2014

Leonore Lillian Maria döps i Drottningholms slottskyrka den 8 juni, på dagen ett år efter att föräldrarna vigdes. Strax innan jul får vi veta att prinsessan Leonore ska få ett syskon till sommaren.  

Den 27 juni förlovar sig prins Carl Philip med Sofia Hellqvist.

– Sofia har i dag svarat ja på frågan om hon kan tänka sig att dela resten av livet tillsammans med mig. I dag är en lyckans dag för Sofia och mig, säger prins Carl Philip.

– Det är fantastiskt skojigt! Vi har läst känna Sofia ett antal år, hon är en fin person. Det är bara att gratulera! Det blir väldigt väldigt roligt för oss i familjen, säger kung Carl XVI Gustaf.

”Vi går inte att stoppa”

Dragshowstjärnan Conchita Wurst från Österrike vinner Eurovision Song Contest vilket rör upp känslor hos vissa i Ryssland som vill starta ett eget eurasiskt Eurovision. 

– Jag vet inte om Putin tittar nu. Men mitt budskap är tydligt: Vi går inte att stoppa! säger Conhita Wurst på en presskonferens efter segern.

Det går heller inte att stoppa Daniel Norberg från Uddevalla från att göra parodier på låtarna i Melodifestivalen.

– Jag och min brorsa har alltid hållit på så här när vi var små – att vi  sjöng och rimmade med varandra. När vi hör ”Busy, busy, busy”... så hör vi ”Bussen, bussen, bussen” istället, säger Daniel Norberg till SVT.

Klippet har setts av över två miljoner på youtube.

Busschauffören som tänkte att...

Här på SVT Nyheter är ett av de allra mest sedda klippen det med busschauffören som stannade på Västgötaslätten för att trösta en gråtande flicka. Ögonblicksbilden har delats tiotusentals gånger. För André Grandin var det självklart att stanna och prata med flickan.

– Det känns bra att hjälpa till och sen kanske det sänder en signal till alla barn att vi vuxna faktiskt bryr oss ibland, säger han till SVT.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Vi minns 2014

Mer i ämnet