Sprit som tema är populärt att skoja om – Norrländska Socialdemokraten i Luleå skriver om spritförsäljning på ICA som nu ska tillåtas precis som i andra europeiska länder, samtidigt som Nya Wermlandstidningen berättar om alkoholförbud på kroggatan.
Samtidigt har förseglade pilsnerbuteljer från 1800-talet börjat dyka upp i Boströmsbäcken i Skellefteå, som rinner genom centrala stan. Ölen tros komma från en gammal, underjordisk lönnkrog, skriver SVT:s Västerbottensnytt.
Hallands Nyheter skriver om en utredning som väntas föreslå att de tre nakenbaden i centrala Varberg kan avskaffas. Det eftersom de inte ligger i linje med kommunens Vision 2025, ”det blir inte längre fritt fram att spatsera runt i bara mässingen”, skriver tidningen.
Moderat var konstprojekt
I Gävle har Arbetarbladet vågat sig på en politisk skämtnyhet. Tidningen rapporterar under rubriken Häpnadsväckande avslöjande att fullmäktigeledamoten och den ihärdige twittraren Lars Beckman (M) kommit ut som konstprojekt . Samtidigt går hans twitterkonto i graven.
– Jag är mörkröd, säger Beckman själv enligt tidningen.
Ishotellet byter namn
I Jukkasjärvi rapporterar Nyheter 24 att Ishotellet ska byta namn. Associationerna med is i början kan bli fel och många har klagat på att hotellets namn kan kopplas till Islamiska staten, IS, skriver sajten. Därför byter hotellet till Snow Star hotel.
I västra hamnen i Malmö håller den lille havfruen på att flytta. Hon har blivit vandaliserad på sin vanliga plats i Köpenhamn, och i ”Sverige är alla välkomna” säger Lone Stenbrud på Köpenhamns hamnkontor till SVT:s Sydnytt.
Parkeringsavgifter på hela Gotland
En del vill skrämmas och röra upp känslor. Göteborgs-Posten skojar om att trängselskatt-kamerorna ska användas till att ta fast fortkörare. Sveriges radio P4 Jämtland rapporterar om att det världsunika fornminnet Döda fallet ska stängas och bli en litiumgruva.
Barn- och ungdomstidningen Kamratposten offentliggör att den inte längre ska komma ut på svenska. Framöver kommer den bara att finnas på amerikansk engelska. Ett utmärkt sätt för barnen att lära sig språk, skriver Kamratposten.
Och på Gotland händer det grejer. I flera år har en het debatt om p-avgifter i Visby pågått. Men nu sätter teknikförvaltningen ner foten, enligt Gotlands Allehanda, och föreslår parkeringsavgifter över hela ön.
– Varför ska människor på landet få parkera hur som helst, när man inte får göra det i Visby, säger utredaren bakom förslaget.
Vindkraftverk försvann
Ibland löser sig saker alldeles av sig självt. Vindkraftverken vid Gässlingegrundet har länge krånglat och därför varit ett gissel för Karlstads och Hammarös kommuner. Men nu har ett av verken försvunnit, rapporterar Värmlands Folkblad. Till synes utan spår. Vips borta.
– Det är fullständigt obegripligt, säger Vindpark Vänerns vd till tidningen.
Men forskning och ny teknik är också ett populärt sätt att luras. I Gävle rapporteras om forskning som konstaterat att Gästrikeborna fått bättre koordinationsförmåga efter Tjernobylolyckan, samtidigt som tårna blivit spretigare. Detta skulle kunna vara en förklaring till alla stora idrottsprestationer bland invånarna i Gästrikland.
I Katrineholm tycks 300 villaboende kommuninnevånare ha dragit en vinstlott. I alla fall om de kan rimma. Det är nämligen vad det nya telekomföretaget Fibrosolutions kräver för att till det facila priset av en krona dra fiber (för bredband) till villan.
– Under en dag erbjuder vi villakunderna fiberbredband för en krona, säger Fibrosolutions marknadschef Avril Primerio till Katrineholms-Kuriren.
”Gurkan” tar över
I Norrtälje kanske trogna fans av serieälgen Hälge sätter frukostkaffet i vrångstrupen. Norrtelje tidning (NT) har nämligen bestämt att ersätta Hälge med den nya serien ”Gurkan”.
– Numera trycks ju NT i Västerås, den så kallade ”gurkstaden”. Så det finns en logik att ta in serien ”Gurkan”, säger tidningschefen Mattias Carlson.
Happy hour på banken
Dagens Industri skämtar om bankernas girighet i minusräntetider. Besök på bankerna kommer att kosta pengar, kanske lika mycket som en biobiljett. Men så ska också vissa, avlägset belägna bankkontor vara billigare att hälsa på, och vid vissa tider kommer bankerna att erbjuda ”happy hour”. ”Först övervägde vi att stänga kontoren helt för kunder. Det är svårt att få något gjort när de springer omkring här inne hela tiden. Men vi insåg snabbt att alla knackningar på fönstren skulle störa ännu mer”, säger en bankkontorsanställd som vill vara anonym till Di.
Swebus skojar om selfies. Bolaget ska förbjuda selfiepinnar på bussarna, och i stället erbjuda särskilda selfieplatser, uppger bussbolaget.