1. Här finns Sveriges vanligaste kommunalråd
Skulle man slå ihop alla invalda och skapa Sveriges vanligaste ledamot skulle man få en man med förnamnet Anders och efternamnet Johansson. Han skulle vara Socialdemokrat och 52 år gammal. Anders Johansson, kommunstyrelsens ordförande i Kils kommun, prickar in tre av fyra, men uppnår inte medelåldern förrän nästa år.
2. Här finns Sveriges yngsta kommunfullmäktige
I universitetsstaden Linköping i Östergötland hittar vi Sveriges högsta andel unga vuxna i kommunfullmäktige. Där är hela 29 ledamöter födda efter 1980. Men det är fortfarande något färre än befolkningen som helhet – över 40 procent av den vuxna befolkningen i Linköping är yngre än 38 år.
3. Här finns Sveriges äldsta kommunfullmäktige
I Kristinehamn i Värmland är hela 63 procent att de invalda i fullmäktige över 60 år. Sveriges äldsta ledamot är dock 88-åriga Ingrid Jordebo, som valts in för Sverigedemokraterna i Varberg.
4. Här finns störst andel kvinnor
Grums kommun i Värmland har högst andel kvinnor i fullmäktige, 58 procent. Det är en av 29 kommuner i landet som har en högre andel kvinnor än män i fullmäktige.
5. Här finns störst andel män
I Trelleborg är hela 75 procent av kommunfullmäktiges ledamöter män. 261 kommuner i landet har en större andel män än kvinnor.
6. Här finns låg andel av både unga och gamla
I Gnosjö kommun är 77 procent av ledamöterna 60- eller 70-talister mellan 39 och 59 år. Befolkningen i kommunen ligger nära rikssnittet, men det är låg representation av såväl unga som äldre i fullmäktige. Kommunen hamnar på en jumboplats sett till åldersrepresentation.
7. Här finns Sverige mest representativa fullmäktige
Järfälla kommun har landets jämnaste åldersfördelning i relation till sin egen befolkningen. Men även här är unga något underrepresenterade.