En fråga är SD:s krav på att den högre nivån på a-kassan som S-regeringen införde under pandemin ligger kvar.
– Moderaterna å sin sida vill sänka nivån. Detta är en av de frågor där man ser att SD ligger mer till vänster på den politiska skalan än Moderaterna och en av flera arbetsmarknadsrelaterade frågor där det finns en skiljelinje mellan partierna, säger Linn Mårdstam.
”Kan bli problem med Liberalerna”
Ytterligare en konflikt som finns kvar att lösa är migrationspolitiken och inställningen till den. M, KD, L och SD har visserligen enats om riktlinjer och vissa förslag när det gäller migration, men SD vill gå längre än så och förespråkar att Sveriges asylrätt sänks till EU:s miniminivå.
– Här kan det bli problem med Liberalerna, som har en mer öppen inställning till hur många som ska komma hit och integrationsinsatser, säger Mårdstam.
Motsättningar i EU-politiken
Det finns dessutom motsättningar i frågan om Sveriges roll i världen. SD har släppt kravet på ett svenskt utträde ur EU men förespråkar fortfarande att unionens makt över medlemsländerna begränsas.
– Moderaterna och Liberalerna är EU-vänliga partier som har starka ambitionsprogram på EU-nivå. Nu när Sverige ska bli ordförandeland i EU 2023 så kommer den här frågan att klarlägga många skiljelinjer.
Därtill är frågan om Sveriges bistånd en svår nöt att knäcka, enligt Mårdstam. M och SD vill att biståndet sänks medan KD och L stöder det nuvarande målet att en procent av bruttonationalinkomsten (BNI) ska avsättas för bistånd i statens budget.
– Det är en skiljelinje och en spänning som också finns i den här nya samarbetskoalitionen.