Foto: SVT Design

#minskola: ”Vaktmästaren var den enda som såg”

Uppdaterad
Publicerad

Hundratals användare har på mindre än ett dygn berättat om sina skolupplevelser med #minskola.

Genomslaget vittnar redan om hur betydelsefulla åren i skolan är för väldigt många – och om behovet av att berätta om det.

Liksom kända profiler som Özz Nujen och Bianca Kronlöf minns många i #minskola lärare som antingen stjälpte eller hjälpte. ”Minns med glädje min svenskalärare i gymnasiet Carl Sundell, han inspirerade så” twittrar Terez Randquist.

Vaktmästaren var räddningen

Lotta Isacsson kommer ihåg sin bildlärare Tommy ”som fick mig att inse hur kreativ talang väger lika tungt som annan”.

Fokus skola – #dinröst

För Helena Sjöberg var det vaktmästaren Nisse som räddade hennes högstadieår, ”han var den ende som såg, brydde sig & stöttade under 3 års mobbning” skriver Sjöberg på Twitter.

Ett annat återkommande tema är olika upplevelser av utanförskap. ”Jag kan bara tacka min mentor som förstod och hjälpte mig när jag just kommit tillbaka till Sverige o behövde en hjälpande hand” skriver Rimondini på Twitter.

Utan hjälp blev skolgången ”skit”

I ett inlägg på #DinRöst på Facebook beksriver Maria Olsson hur hela hennes skolgång ”blev skit” eftersom hon aldrig fick någon hjälp med sin dyslexi.

”När jag började skolan var jag en Smart Duktig Flicka, när jag slutade var jag klassens problembarn och skolkare” twittrar Lovina.

#minskola

Vem eller vad i skolan har betytt mest för dig? Dela med dig av din berättelse genom #minskola! Du kan också publicera den som ett inlägg på #DinRöst på Facebook eller mejla den till dinrost@svt.se

Under hela SVT:s skolgranskning kommer #DinRöst att sköta om #minskola och lyfta fram våra användares berättelser på våra sociala plattformar, nyhetswebben och i teve.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Fokus skola – #dinröst

Mer i ämnet