Tom Sjöstedt, som vann till Årets kock 2008, står för för- och huvudrätten på Nobelbanketten. Han beskriver det som en utmaning att skapa en bra vegetarisk rätt.
– Vi gör den bästa vegetariska rätten någonsin, säger Tom Sjöstedt. Man ska känna att man vill ha mer, att man inte saknar något i rätten.
Menyn på Nobelbanketten är hemlig fram till att den börjar serveras, så Tom Sjöstedt vill inte avslöja speciellt mycket mer än att råvarorna är från Sverige.
– Det är december så då kan man nästan räkna ut vad det blir för grönsaker. Det finns inte så mycket att välja på.
8 månader av planering
Planeringen av middagen har pågått mellan sju och åtta månader, men Tom Sjöstedt har skjutit upp tillagningen av maten så långt det går.
– Vi försöker laga så mycket som möjligt på söndag, för att få det så nylagat som möjligt. Att man verkligen tillagar det så nära det ska gå ut på kvällen.
Om du får frågan, vill du göra det igen?
– Ja självklart, det är ett av de finaste uppdragen man kan få, säger Tom Sjöstedt.