20 skott ska ha avlossats i samband med att en 30-årig man sköts ihjäl Haninge 2022. Rawa Majid är tidigare häktad i sin utevaro misstänkt för bland annat förberedelse till mord. Nu misstänkts han även för anstiftan. Foto: Polisen

Rawa Majid misstänks ha anstiftat mord – häktas i sin utevaro

Uppdaterad
Publicerad

Gängledaren Rawa Majid häktas nu i sin utevaro för ytterligare brott. Nu misstänks han även ha anstiftat ett mord i Haninge, som slutade med att fel person mördades.

I mars 2022 sköts en man i 30-årsåldern ihjäl utanför en festlokal i Brandbergen i Haninge, som ligger på samma gata som MC-klubben Bandidos lokaler. Utredningen kom fram till att mannen förväxlats med en Bandidos-medlem som var den egentliga måltavlan. Nyligen dömdes flera personer till fängelse i hovrätten.

Nu har ledaren för Foxtrotnätverket, Rawa Majid, häktats i sin utevaro av Södertörns tingsrätt, misstänkt för att ha anstiftat mordet. Sedan tidigare är han häktad i sin utevaro misstänkt för förberedelse till mord. Misstankarna där gäller nya mordplaner mot Bandidos som kunde avvärjas en tid efter det första mordet.

Nekar via advokat

Rawa Majid är även häktad i sin utevaro i flera stora narkotikamål. Men trots att han av polisen misstänks vara en av de mest pådrivande personerna bakom det senaste årets våldsvåg är det nu första gången han häktas i ett mål som gäller något fullbordat mord. Vid häktningsförhandlingen nekade han till de nya misstankarna via sin advokat.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Se polisens bilder ur förundersökningen och hör hur mordet gick till enligt åtalet. Foto: Ur förundersökningen / Michelle Derblom Jobe/SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.