Voteringen slutade med att 234 ledamöter röstade ja och 94 nej, medan 21 var frånvarande.
Lagen handlar bland annat om att det ska bli lättare för personer att kunna ändra juridiskt kön. Lagändringen har varit omtvistad och skapat splittringar inom en del partier.
”Det är bedrövligt”
Efter voteringen var SD-ledaren Jimmie Åkesson (SD) bland de första som lämnade kammaren för att uttrycka sitt missnöje.
– Jag tycker det är bedrövligt att man så lättvilligt röstar igenom ett förslag som uppenbarligen saknar stöd hos befolkningen.
– Jag tycker det är ett beslut som behöver rivas upp.
Centerpartiets partiledare Muharrem Demirok och Johan Hultberg (M) såg däremot glädjande på resultatet.
– Äntligen har Sverige en modern könstillhörighetslag, den berör väldigt få av oss i vardagen men för dem som berörs kommer det vara en helt ny förutsättning för att ha ett fungerande liv, sade Muharrem Demirok.
Ellen Juntti (M) som röstade nej valde att gå emot partilinjen. Hon sade att det är första gången på drygt tretton år hon inte tyckte som partiet.
– Jag kan bara inte rösta för att 16-åringar ska få byta sitt juridiska kön. Jag tycker det är fel, det är för ungt.
Även Socialdemokraternas Patrik Björck gick emot partiledningen och röstade nej.
Ledamöterna om nya könstillhörighetslagen
Tidösamarbetet
Sverigedemokraterna och Kristdemokraterna är partierna som varit emot lagförslaget. och många frågor har ställts gällande hur det kommer påverka Tidösamarbetet.
Jimmie Åkesson sade efteråt att det egentligen inte innebär så mycket, men att han var besviken på de delar av regeringen som drivit igenom frågan.
Ett väntat svar, enligt SVT:s inrikespolitiska kommentator, Elisabeth Marmorstein.
– Tidöpartierna har en lång lista på punkter de ska genomföra. Och det håller de sig till, det här är inte något som skulle hota tidösamarbetet. Det här är en viktig fråga för somliga förstås men det är en perifer fråga får man säga när man jämför med de stora samhällsproblemen.