Kocken Siri Barje.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Virveltricket för att få centrerad äggula – och så många minuter är det som gäller. Foto: SVT

Så kokar du det perfekta påskägget

Uppdaterad
Publicerad

Löskokt, hårdkokt eller någonstans mittemellan? Ja, visst tvistas det allt bland de lärde om hur man kokar påskägget på bästa sätt.

För kocken Siri Barje finns det dock inga frågetecken – här är hennes perfekta ägg.

Att koka ägg är inte svårt, men att koka perfekta ägg är (i alla fall enligt somliga) en konstform. Ett av tipsen som Siri Barje delar med sig av är att lägga i äggen först när vattnet har börjat koka.

– Man kan ju så klart göra på det andra sättet. Men jag vill vara lite mer precis än så, säger hon i Morgonstudion.

Perfektion kräver noggrannhet. Det är dock inte det enda man behöver ta i beaktande för att påskfrukosten ska bli minnesvärd. Faktorer som äggets storlek, dess temperatur under färden till kastrullen och förstås: hur många minuter det ska koka är väl så viktigt att ha koll på.

Se mer om det i klippet ovan.

Så skalar du det perfekt kokta ägget.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Extramaterial: Så skalar du det perfekt kokta ägget. Foto: SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.