Hennes lungor kollapsade efter operationen: ”Jag hade dödsångest”

Uppdaterad
Publicerad

Efter fyra förlossningar ville hon göra en bukplastik och valde att operera sig av en läkare som enligt henne påstod sig vara en plastikkirurg. Men det var han inte – och efter operationen fick hon allvarliga komplikationer som påverkar henne än idag. Läkaren tillbakavisar kritiken och menar sig vara utsatt för en förtalskampanj.

2015 genomgick ”Sandra” sin bukplastikoperation på Klinik34, en framgångsrik skönhetsklinik som marknadsför sig genom bland annat kända profiler på sociala medier. Kirurgen presenterade sig enligt Sandra som en plastikkirurg och inte förrän flera år efter ingreppet fick hon reda på sanningen, att han inte har någon sådan specialisering.

– Jag fick veta att han inte är en plastikkirurg i höstas, det är många år efteråt och jag har hela tiden trott att han är en plastikkirurg så jag blev jätteförvånad när jag hörde det. Jag känner mig jättelurad, säger ”Sandra” till SVT.

Kritik mot Klinik34

”Jag kan inte andas”

Under operationen blödde Sandra mer än normalt och därför valde kirurgen att avvakta en stund men sedan bestämde han sig för att slutföra operationen. Några dagar efter ingreppet hade Sandra mycket svårt att andas och valde då att åka in till akuten.

– Jag försökte ta mig fram till receptionen, och jag kom fram och sa “jag kan inte andas”. Jag kunde verkligen inte andas och hade panik.

”Fick dödsångest”

Lungorna hade delvis kollapsat och hon hade flera blodproppar i lungorna.

– Jag hade dödsångest och blev jätterädd efter det.

Se ”Sandras” berättelse i videon ovan.

Klinik34 har avböjt intervju med SVT men har i olika sammanhang tillbakavisat den kritik som riktats mot dem. I en inlaga till Ivo skriver man att man utsatts för omfattande kompensationskrav från tidigare patienter som sedan inlett en smutskastningskampanj som man också polisanmält.

Vet du mer? Kontakta SVT:s reportrar!

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Kritik mot Klinik34

Mer i ämnet