Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Så får du ekonomin att gå runt under årets fattigaste månad – hör sparekonomens bästa tips i klippet. Foto: Claudio Bresciani/TT & SVT

Sparekonomen: Så klarar du årets fattigaste månad

Uppdaterad
Publicerad

Mycket månad kvar i slutet av pengarna. Det är en vanlig känsla i januari, efter både jul- och nyårsfiranden. Inflationen och allt bistrare ekonomiska tider gör inte situationen lättare.

– Nu är verkligheten tillbaka, säger sparekonomen Nicklas Andersson, som ger flera handfasta tips i Morgonstudion för hur du klarar månaden så bra som möjligt.

Januari innebär för många en obarmhärtigt tunn plånbok. Men det nya året har precis börjat och det finns därmed flera saker du kan göra för att klara av vad som brukar kallas årets fattigaste månad.

Enligt Nicklas Andersson, sparekonom på Avanza Bank, är det viktigaste av allt att göra en budget – både för månaden och varje dag.

– Supertråkigt, men alltid relevant. Någonstans måste man ha koll på pengar in, pengar ut, annars är det litegrann som att köra bil men vägra att titta genom vindrutan. Det här handlar bara om att veta, vad får jag för pengar in, vad har jag för kostnader, vad har jag att röra mig med, säger han.

Hör sparekonomen Nicklas Anderssons alla tips i videon ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.