Telekombolaget Telenor har drabbats av störningar i både telefon- och bredbandsnät. Foto: Emilie Holtet

Stora störningar drabbade Telenor

Uppdaterad
Publicerad

Telekombolaget Telenor drabbades på måndagen av stora störningar i både telefon- och bredbandsnätet.

Vid 19.30-tiden meddelade operatören att felen åtgärdats.

”Det är just nu problem med att ta emot samtal och sms från Telenor och andra operatörer. Vi arbetar intensivt för att lösa problemet så snart som möjligt!”, skrev operatören på sin hemsida.

Störningarna började vid klockan 16 på måndagen och påverkade användare runt om landet. Drygt tre timmar hade Telenor löst problemet, som enligt bolaget berodde på ett fel i en databas.

”Det började bli bättre vid 18-tiden och sedan gradvis bättre och nu ser allt bra ut”, skriver Boel Bengtsson, presskontakt på Telenor.

Under måndagseftermiddagen har det även varit svårt att komma fram till vårdtjänsten 1177 på flera håll i landet. Om störningarna hänger ihop med Telenor är oklart, men vid klockan 19 meddelar 1177 att problemen har åtgärdats.

– Sedan 18.30 så fungerar tjänsten och felet är avhjälp, säger Thomas Jonsson, kommunikatör i beredskap vid Region Västerbotten, som var en av de regioner som drabbats av störningarna.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.