Här visar Leif hur man spelar text-tv-bingo. Foto: SVT

Succé när text-tv-bingo är tillbaka

Uppdaterad
Publicerad

Hör du till dem som brukade spela bingo på text-tv? Nu kan du göra det igen. Som en julklapp till alla tittare har text-tv-bingo gjort comeback.

Årets julspecial – text-tv-bingo har blivit en succé. Bingosnurran har levt en undanskymd tillvaro under detta millennium men i tittarnas hjärtan har det levt kvar genom åren.

Spelet var under många år ett populärt inslag på text-tv, men runt millenieskiftet försvann det. För gott – trodde man.

Text-tv-reportern Leif Näslund var den som under kvällen före julafton bestämde sig för att återuppliva bingo på text-tv.

Text-TV-bingo är tillbaka. Foto: Text-TV

Försvann runt millenieskiftet

– Under de drygt 40 år som text-tv har funnits har det varit ett rikt innehåll som har kommit och gått. Någon gång under 90-talet bestämde man sig för att ta bort text-tv-bingo, men då fick man så kraftiga tittarreaktioner att det fick vara kvar. Men vid millenieskiftet togs det bort, säger han.

– I går bestämde jag mig för att det var dags att återuppliva bingot, och tittarreaktionerna har varit överväldigande. Folk både ringer, mailar och skriver på sociala medier, säger Leif Näslund.

Men spelets återkomst är inte permanent – efter julhelgen går det åter i dvala. Men vem vet, SVT:s mest lästa medium har överraskat förr.

”Text-tv-bingo är tillbaka!”

Några mer eller mindre seriösa reaktioner från våra läsare:

”Text-tv-bingo är tillbaka! Blir nog till att dygna i mellandagarna”

”Saknar verkligen 500-sidornas digra underhållningspaket”

Reglerna för att spela text-tv-bingo är enkla:

  1. Ta fram papper och penna, skriv ned fem valfria nummer mellan 1 och 50.
  2. Slå på text-tv och gå in på sidan 150. (Läsare med gott minne erinrar sig säkert att pysslet alltid låg på sidan 500 och framåt förr i världen.)
  3. Pricka för de nummer du har allteftersom de dyker upp på tv-skärmen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.