Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Se Linus Fremins tre serietips. Foto: HBO Max/Netflix

Tre serietips: Rafflande true crime-dokumentärer

Uppdaterad
Publicerad

En kvinnlig seriemördare, suspekta telefonförsäljare och offer från gaybarer i New York.

Den här veckan tipsar tv-kritikern Linus Fremin om tre true crime-dokumentärer.

På söndagen hade serien Telemarketers premiär, en serie som speglar över tjugo år på ett telefonförsäljarbolag. En av huvudpersonerna är Sam, som var 14 år när han fick anställning, och som filmat sina arbetsdagar. Tillsammans med en annan anställd började han inse att pengarna som samlas in till välgörande ändamål hamnar någon annanstans.

– Han tyckte att det hände så konstiga saker på det här kontoret, och med tiden börjar de undersöka var pengarna tar vägen. Det här är både dråpligt och intressant och är inte en vanlig true crime, säger Linus Fremin.

Serien är producerad av bröderna Safdie som också gjort filmen Uncut gems, som enligt Linus Fremin hyllades som en slags ”hipster-favorit”.

– Och när man ser den här dokumentären förstår man varför de har velat göra den. Det här är som en konstig fiktiv historia som visar sig vara riktig, säger Linus Fremin.

I klippet tipsar Linus Fremin också om serierna ”Last call: When a serial killer stalked queer New York” och ”The lady of silence: The mataviejitas murders”.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.