Foto: TT/Terje Bendiksby/NTB

Uppgifter: Norge ska efterlysa Ismail Abdo

Uppdaterad
Publicerad

Norsk polis kommer enligt uppgifter till NRK utfärda en internationell efterlysning av den svenska gängledaren Ismail Abdo. Det efter en skjutning i norska Moss i höstas.

Det var den 28 november i fjol som en svensk man sköts med flera skott i en bil utanför en idrottshall i norska Moss som ligger söder om Oslo. Mannen ska enligt NRK:s uppgifter ha kopplingar till det kriminella nätverket Foxtrot.

Nu har norsk polis åtalat en 34-årig turkisk medborgare som de vill ha utlämnad till Norge. Vilken roll personen kan ha haft i skottlossningen i Moss vill polisen dock inte gå in på.

”Vill få honom utlämnad till Norge”

Vibeke Schøyen, åklagare i Östra polisdistriktet i Norge, vill inte bekräfta identiteten på den turkiska medborgaren, men NRK erfar att det är den svenska gängledaren Ismail Abdo som polisen vill få tag på.

– Den här turkiske medborgaren är nu på fri fot. Vi vill få honom gripen efter en internationell arresteringsorder och få honom utlämnad till Norge. Det är för att utreda fallet vidare och fastställa hans roll i fallet, säger Schøyen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.