Ny oberoende utredning

Uppdaterad
Publicerad

Socialnämnden underkänner hela den interna utredningen av Ingemar ”Skrot-Nicke” Gustavssons död på hemlöseboendet Rosenbom

I stället ska kommunen anlita en oberoende utredare.

I flera veckor har utredare från social- och handikappförvaltningen arbetat med att granska vad som hände i samband med att Ingemar Gustavsson dog på sitt rum på Rosenbom i december förra året.

Skrot-Nickes död

Beslutet om en internutredning togs av socialnämnden efter att SVT:s Blekingenytt i flera inslag granskat fallet.

När nämnden samlades i dag presenterades utredningen – men politikerna var inte nöjda.

Bland annat framfördes kritik mot det faktum att utredarna helt missat att dokumentera den livsviktiga hjärtmedicin som Ingemar Gustavsson hade utskriven.

– Vi har därför begärt att det ska göras en extern utredning. Det finns en del antaganden och oklarheter i den utredning vi fick se i dag och därför vill vi gå vidare med frågan, säger Ingrid Hermansson (C), socialnämndens ordförande.

En enig nämnd ställde sig bakom beslutet.

– Ibland blir det rätt och ibland inte. Vi tycker att det är bra för alla inblandade att någon utifrån nu tittar en gång extra på det här, säger Eva Strömqvist (S), ledamot i nämnden.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Skrot-Nickes död

Mer i ämnet