Beväpnad med bland annat en tång gick mannen till attack mot flera personer i Ronneby. Foto: Polisens förundersökningsprotokoll

Åtal: Inbrottstjuv avslöjad – hotade vittnen med tång

Uppdaterad
Publicerad

Först gjorde Ronnebybon inbrott på tågstationen – och stal städtrasor och handtvål. När han senare släpptes fri av polis såg vittnen hur han bröt sig in i en glasskiosk.

Då mannen konfronterades gick han till angrepp med kniv, påk och tång.

Den stökiga aprilkvällen och natten resulterar nu i att Ronnebybon, en man i 35-årsåldern, åtalas för stöld, skadegörelse, olaga hot, misshandel, försök till grov misshandel och narkotikabrott.

Påverkad av alkohol, amfetamin och cannabis avslöjades han först efter ett inbrott i stationshuset i Ronneby.

Mannen hade stulit hygien- och städartiklar ur ett förråd.

– Jag hade det så stökigt hemma och behövde städa, men hade inte råd att köpa grejerna, uppgav han för polisen.

Högg med kniven

När han en stund senare släpptes på fri fot dök han snart upp igen – den här gången på torget i Ronneby där han observerades när han försökte bryta sig i en glasskiosk.

Ett vittne upptäckte mannen och kallade på kioskens ägare.

Den nu åtalade Ronnebybon ska då, enligt åtalet, ha fått ett vredesutbrott och lyckades på kort tid hota ett antal personer med en tång, ha försökt knivhugga kioskägaren samt svinga en påk mot vittnen – som slog larm.

Samtliga tillhyggen påträffades senare av polisen.

Mannen erkänner delar av det han nu står åtalad för, men förnekar att han haft för avsikt att skada någon.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.