Hård kritik mot boendet Rosenbom

Uppdaterad
Publicerad

Otrygg miljö, felplacerade hyresgäster och insekter och mögel på rummen.

Det kommunala hemlöseboendet Rosenbom i Karlskrona får svidande kritik i en ny rapport.

Det är Bengt Svensson, professor i socialt arbete vid Malmö högskola, som på socialnämndens uppdrag granskat hur verksamheten fungerar på Rosenbom. Och det finns allvarlig kritik på flera områden. Slutsatserna är bland annat att boendet är överbelagt, att det är otryggt, att hyresgäster felplacerats där av bekvämlighetsskäl och att standarden på rummen ligger under minimikraven för ett anständigt boende.

– Ett av huvudproblemen är att det behövs mer resurser till Rosenbom sett till hur många som faktiskt bor där. För flera av dem som bor där nu borde kommunen hitta en lämpligare stödinsats och ett annat alternativ eftersom boendet upplevs som otryggt, säger Bengt Svensson.

Skrot-Nickes död

Karlskronas socialchef Göran Boman vill inte kommentera rapporten utan hänvisar till politikerna i socialnämnden.

Inte heller nämndens ordförande Ingrid Hermansson (C) eller vice ordföranden Jan-Anders Lindfors (S) vill dock låta sig intervjuas om slutsatserna av granskningen.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Skrot-Nickes död

Mer i ämnet