• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Bollnäs och Freluga, Bollnäs kommun, Gävleborgs län. Vattnet hos vattenbolaget HelsingeVatten är otjänligt. Boenden i området uppmanas att koka vattnet före förtäring. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Gävleborg.

Tre personer som står tillsammans i en utomhusmiljö. Till vänster bär en person en rosa tröja, i mitten har en person på sig en grön mössa och ett rutigt skjorta, och till höger syns en person iklädd en vit skjorta och en färgglad halsduk. Bakgrunden består av en molnig himmel och otydliga objekt.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Flera som SVT pratade med planerade att köra på dubbfria och året-runt-däck i vinter. Hör mer i klippet ovan. Foto: Sofia Widerberg Fisher/SVT

Nya krav för dubbfria vinterdäck: ”Det har jag inte hört”

Publicerad

Den 1 december kommer nya regler på vinterdäck i Sverige. Något som Marcus Wallin hade missat.

– Det måste jag kolla upp.

För den som kör med dubbfria vinterdäck eller året-runt-däck gäller nya regler. Från och med den 1 december 2024 införs nya krav som innebär att dubbfria vinterdäck måste vara märkta med den särskilda symbolen alptopp/snöflinga. Hör mer om reglerna här.

– Nej det har jag inte hört, säger Marie Johansson.

Hon, precis som flera av de som SVT pratade med, planerar att köra på dubbfria vinterdäck i år.

– Det är väldigt sällan det är extremförhållande här, säger Marcus Wallin.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.