Foto: Heiko Junge, TT

Efter dödsolyckan i Borlänge erbjuds kollegorna krisstöd

Uppdaterad
Publicerad

En 59-årig man avled på söndagen efter en arbetsplatsolycka på tågstationen i Borlänge. På måndagen samlade Green Cargo, där mannen jobbade, sina anställda i Borlänge för ett informationsmöte.

– Efter olyckan tog vi mannens kollegor ur tjänst så fort som möjligt. Pratade med dem och såg till att de som ville komma hem gjorde det och att de som ville prata med någon fick göra det, säger Michael Jansson, tf HR-direktör på Green Cargo.

Förundersökning om vållande till annans död

Polisen beskrev under söndagen händelseförloppet som att mannen ska ha klämts mellan två godsvagnar. En förundersökning om vållande till annans död i samband med arbetsplatsolycka kommer att inledas av åklagare vid riksenheten för miljö- och arbetsmiljömål. Olycksplatsen har spärrats av i väntan på teknisk undersökning.

– Vi har startat en internutredning vilket vi alltid gör efter olyckor och tillbud. I nuläget vet vi bara att det inträffade en allvarlig olycka och att hans liv inte gick att rädda. Han jobbade inte ensam men vad jag vet finns det inga vittnen till själva olyckan, säger Michael Jansson.

Jobbade som bangårdsoperatör

Mannen jobbade som bangårdsoperatör, han växlade och kopplade vagnar.

På måndagen höll företaget ett informationsmöte för mannens kollegor i Borlänge. Man har också kopplat in psykologer och öppnat en telefonjour dit kollegorna kan ringa och prata.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.