Efter konkurs och pandemi – nu blir det musikfestival i Borlänge igen

Uppdaterad
Publicerad

Senast det var musikfestival i Borlänge var 2019, sen kom en konkurs för Peace & love och därefter en pandemi emellan. Nu är det dags igen då nya arrangören Alive drar igång sin tredagarsfestival i staden.

Startskottet för den nya musikfestivalen Alive går den 7 juli och kommer hålla igång tills på lördag då Veronca Maggio avslutar det hela med ett uppträdande kl 00:30 på natten. Förutom Veronica Maggio kommer besökarna bland annat kunna se HOV1, Huggorm, Myra Granberg, Raketklubben och de gamla rockrävarna i Nationalteatern.

Kärleken till musik

– Det är kul att det äntligen blir av. Ambitionen är ju att det skall bli hur bra som helst och det mesta pekar ju åt det hållet just nu. Kärleken till musik är vad det handlar om, säger Patrik Schultz marknadsansvarig Alivefestivalen.

Alivefestivalen i Borlänge

I klippet ovan kan du bland annat höra två av festivalbesökarna berätta om vad de tänkt se under festivalen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Alivefestivalen i Borlänge

Mer i ämnet