• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Bergvik i Söderhamns kommun, Gävleborgs län. Det brinner kraftigt i ett radhus. Räddningsledaren uppmanar människor och trafik i området att hålla sig borta. Information om händelsen kan fås på restaurangen vid Bergviks IP. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Gävleborg.

Alivefestivalen pågår 4-6 juli i centrala Borlänge. Foto: Johan Lindgren/SVT

Ung kvinna misshandlad på Alivefestivalen

Uppdaterad
Publicerad

Under natten mot lördagen blev en ung kvinna som befann sig på Alivefestivalen i Borlänge antastad och misshandlad av en okänd gärningsperson.

Larmet inkom 01.38 och en patrull åkte dit för att höra målsägande och säkra spår. Händelsen ska ha skett inne på festivalområdet.

– Enligt uppgifter har en man kommit fram till henne och gjort något sexuellt kränkande, framförallt mot hennes vilja, och betett sig väldigt illa mot henne, säger Sophia Jiglind, presstalesperson på polisen.

Alivefestivalen i Borlänge

”Jobbar på med full kraft”

Det är oklart om kvinnan behövde uppsöka sjukvård, men det handlade inte om några livshotande eller allvarliga skador, enligt polisen.

– Men såklart var det väldigt obehagligt för henne. Vi jobbar på med full kraft med det ärendet nu, fortsätter Sophia Jiglind.

Anmälan upprättad

En anmälan om sexuellt ofredande och misshandel har upprättats. Ingen är misstänkt i nuläget, meddelar polisen.

I övrigt har det varit en lugn natt på festivalen.

En kvinna på ett festivalområde

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
SVT Nyheter Dalarna följde med Emma på Kvinnojouren i Borlänge under hennes arbetspass på Alivefestivalen på fredagen. Hon berättar här om deras förebyggande arbete för att försöka öka tryggheten. Foto: Johan Lindgren / SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Alivefestivalen i Borlänge

Mer i ämnet