Bosse Larsson har hämtat sitt festivalband till Alive i Borlänge.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör festivalveteranen Bosse Larssons bästa tips för att få en lyckad upplevelse under Alive. Foto: Johan Lundahl

Nu har festivalsommaren kommit till Borlänge

Uppdaterad
Publicerad

Miss Li, Hooja och Sator. Under musikfestivalen Alive i Borlänge kommer publiken att få uppleva några av landets mest populära artister men också en hel del lokala musiker från Borlänge.

En strid ström av festivalbesökare i olika åldrar kom under torsdagsförmiddagen till festivalområdet för att hämta ut sina festivalband.

Ida och Hilma Nilsson som har sommarlov är där för att se Hooja.

Alivefestivalen i Borlänge

– Det finns inte så mycket att göra här på lovet så detta är jättekul att det blir av, säger Hilma.

Det är andra året som musikfestivalen arrangeras i Borlänge och arrangörerna vill att det ska vara en trygg festival för alla.

Trygg festival

Arrangörerna samarbetar med Borlänge kommun, fältgruppen, ungdomsmottagningen, kvinno- och tjejjouren, själavård, socialtjänst, sociala insatsgruppen, sjukvård, polisen och ordningsvakter festivalen.

På arrangörens hemsida uttalar sig Fredrik Holm som är säkerhetsansvarig på Borlänge kommun:  

”Det är fantastiskt att det finns så många goda krafter som är beredda att lägga ner tid, engagemang och resurser på att skapa en så god upplevelse som möjligt för Borlängeborna”, säger han.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Alivefestivalen i Borlänge

Mer i ämnet