Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
”Vill absolut inte köra i diket med festivalen” – så resonerar vd:n om Alives framtid. Hör även några av besökarna: ”En av de roligaste sakerna som händer på hela året”. Foto: Charlotte Pettersson/SVT

Alivefestivalen i Borlänge igång – ”Vi växer i lagom takt”

Uppdaterad
Publicerad

För tredje året i rad hålls musikfestivalen Alive i Borlänge. Besöksantalet har stadigt ökat under åren, men arrangören vill inte att festivalen blir lika stor som Peace and Love var.

– Vi växer i lagom takt, säger Patrik Schultz, vd för Alive.

Årets festival inleddes under torsdagen och entrépassen för första dagen hade sålt slut redan på förhand.

– Vårt första år hade vi 17 000 besök under tre dagar, året efter 27 000 besök. I år kommer vi gå långt långt över det – precis som planerat. Det är skönt när det faller på plats som man önskar, säger Patrik Schultz.

Alivefestivalen i Borlänge

Schultz säger att de inte har som ambition att bli lika stora som Peace and love-festivalen, som under sitt rekordår var Sveriges största festival.

Bolaget och Carola uppträder

Enligt vd:n är medelåldern 40 år, och fyra generationer besöker festivalen. Ett 30-tal artister spelar i år och de största akterna är bland andra Bolaget, Carola och Mando Diao.

Följ med till förberedelserna i videon och hör vd:n om hur de bokar artister till festivalen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Alivefestivalen i Borlänge

Mer i ämnet