Efter vaccinet börjar vardagen komma tillbaka på Hällsjöhemmet i Borlänge. Starta klippet för att se hur Lillemor reagerar på att isoleringen bryts. Foto: Lisa Linder Lindberg / SVT

Efter vaccinet börjar vardagen komma tillbaka på Hällsjöhemmet i Borlänge

Publicerad

Efter ett år kan Lillemor Lissollas träffa barn och barnbarnen igen. Vaccinet gör att vardagen sakta börjar komma tillbaka igen på äldreboendet Hällsjöhemmet i Borlänge.

– För mig har det blivit en enorm skillnad när barn och barnbarn har fått komma hit, säger Lillemor Lissollas som bor på Hällsjöhemmet i Borlänge.

Borlänge har drabbats hårt av pandemin. Nu när både personal och boende börjar bli vaccinerade har Hällsjöhemmet återigen börjat med gemensamma aktiviteter. 

– Det ser betydligt ljusare ut. Man märker att de boende blir piggare och gladare nu när vaccinet har kommit, säger Mirko Barlari Lobos, vårdbiträdet och gruppledare på Hällsjöhemmet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronaviruset i Dalarna

Mer i ämnet