En artist vid namn Julia Siraj, uppträder och sjunger på en mörk scen med orange rosa sken. Bredvid: en gitarrist.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
”Varje dag är ett steg mot sitt mål” – Hör hur faluartisten Julia Siraj tänker kring sitt artisteri i en tuff bransch, och hör hennes tips till andra unga kreatörer för att ta sig framåt. Foto: Greta Hansson Vikström/SVT

Faluartisten Julia Siraj tipsar: Så tar du dig framåt i musikbranschen

Publicerad

Att musikbranschen är tuff med hård konkurrens vet vi. Men hur gör de artister som är nya på marknaden, alltså är ”upcoming”, vill satsa och samtidigt få ett namn och hålla sig kvar? Nykomlingen Julia Siraj från Falun ger råd.

– Om jag jobbar mot det jag vill så kommer jag att komma dit, brukar jag tänka. Men då är det skönt att definiera för min egna skull vad jag vill, så att vägen blir tydligare, säger Julia Siraj.

Hon är enligt Dala pop ett lokalt framtidshopp som låter soul möta pop i sin musik, och var en av de artister som gjorde en så kallad showcasespelning under musikkonferensen You+ music i Borlänge i veckan.

”Det tar mycket tid”

Julia Siraj har varit artist i ungefär ett år och tycker att branschen till viss del är tuff, men hon har några knep för att fortsätta hålla i och hela tiden ta sig framåt. Samtidigt som hon kan stanna upp, ha kul och fokusera på den konstnärliga processen.

– För mig är det svårt nu i uppstarten, för jag har inget team som jag jobbar med utan allt jag gör kommer från mig. Det tar mycket tid, det är som ett heltidsjobb. Men det är väldigt roligt att hålla på med musik, säger hon.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.