Occrasy, ett dalaband som ler in i kameran. två tjejer och tre killar i mörka kläder. rockband.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
”Vi fick bra feedback” – hör sångaren och gitarristen i bandet Occrasy, Dexter Swärd och Alfonz Lindström, om vad de fick höra från proffsen – och se bandet uppträda. Foto: Greta Hansson Vikström/SVT

Musikevent i Borlänge ger unga möjlighet att sälja in sin musik

Uppdaterad
Publicerad

Nätverka med skivbolagsfolk och spela upp sin musik för nyckelpersoner i musikbranschen. Den möjligheten fick unga kreatörer och artister när en turnerande musikkonferens besökte Borlänge.

– Vi fick inte någon käftsmäll till feedback, så det kändes väldigt bra, säger Alfonz Lindström, sångare i bandet Occrasy.

Evenemanget You+ music vill ge förutsättningar för alla att ta sig in i musikbranschen: oavsett hudfärg, var man bor eller kön. Tim Bergling Foundation, Fryshuset, Grammis, Spotify och Live nation står bakom eventet, och just nu är de på Sverigeturné. Nästa stopp är Göteborg.

”A and R:s” som jobbat med Hooja på plats

Under evenemanget fick unga låtskrivare och artister i länet träffa ”A and R:s” (artist and repertoire) för att sälja in sin musik. Bland andra skivbolagsfolk som Johan Klingwall och Kelley Archer som har jobbat med stora artister som Hooja och Felicia Takman.

Unga kreatörer får inspiration

Dalapop var en av de lokala medarrangörerna. De menar att det här evenemanget behövs för unga kreatörer, inte minst för inspirationens skull.

– Som många andra branscher handlar den här om att ha ett gott nätverk, och det har man möjlighet till här, säger Daniel Olsson, verksamhetsledare på Dalapop.

Hör vad Dexter Swärd och Alfonz Lindström från bandet Occrasy tycker om att få feedback från en ”A and R” i branschen – i videon ovan.

En artist vid namn Julia Siraj, uppträder och sjunger på en mörk scen med orange rosa sken. Bredvid: en gitarrist.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Faluartisten Julia Siraj ger sina bästa råd till andra unga kreatörer för att ta sig framåt i en tuff bransch. Foto: Greta Hansson Vikström/SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.