Föräldrastöd Hedemora

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Därför är föräldrautbildningen viktig – fyrabarnsföräldrarna Manahil och Ahmed Mohamadali i Hedemora berättar. Foto: SVT

Fler Hedemorabor ska gå kurs i föräldraskap – vill få in fler pappor

Uppdaterad
Publicerad

I Hedemora ska fler nyanlända få möjlighet att gå kurs i föräldraskap. Ahmed Mohamadali, som går kursen, menar att han får hjälp för att kunna stötta sina barns framtidsdrömmar.

– Min fjortonåriga dotter vill bli barnläkare, säger fyrabarnspappan.

Kursen följer föräldraskapets alla delar: Från barnmorskemottagningen till hur man pratar med äldre barn om deras psykiska mående.

Skolval och framtidsdrömmar

Nytt för hösten är att pappor är med. Ahmed deltar tillsammans med sin fru Manahil och de vill få hjälp att navigera i allt från skolval till hur de kan hålla sina fyra barn borta från destruktiva kompisrelationer. Ytterst vill de hjälpa de fyra barnen att uppfylla sina drömmar.

– Den yngsta pojken vill bli polis, säger Manahil.

– Och en av tvillingarna vill bli affärsman, tillägger Ahmed.

Ruta Bereket är en av kursledarna. Hon flyttade till Sverige för några år sedan och har också barn själv.

– Som förälder här måste man vara engagerad och följa med dem så de hamnar rätt, säger hon.

Kursen utökas

Satsningen inleddes på förskolan Kristallen i början av året. Nyligen meddelade kommunen att kursen, som tagits fram av Barnens rätt i samhället, BRIS, ska fortsätta och även på sikt hållas på samtliga förskolor i Hedemora.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.