en kille som åker rullskidor på asfalt på Lugnet i Falun, bakom honom syns andra åkare och hoppbackarna och skog.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
I videon berättar Arve Forsstrand från Västra Götaland och Selma och Naemi från Köping om det bästa med sommarskidskolan. Foto: Carl Malmborg/SVT

Här tränar hundra ungdomar skidor på Lugnet mitt i sommaren

Uppdaterad
Publicerad

För tredje året i rad har det varit sommarläger för unga rullskidåkare på Lugnet i Falun. Ett hundratal samlades för att träna med elitåkare och träffa nya vänner.

KJSA summer camp bjöd in ungdomar i åldrarna 12-15 år för fyra dagars rullskidåkning i Falun. Lägersatsningen som arrangeras av elitåkarna Simon Andersson och Karl-Johan Westberg startade för tre år sen. Då var tanken att lokala ungdomar skulle få komma på sommarskidskola, men nu har satsningen blivit betydligt större.

– Det har varit hundra deltagare totalt. De kommer ända uppifrån Kiruna i norr och sen ner till Göteborg, berättar Simon Andersson.

Gästat av skideliten

Utöver Simon Andersson och Karl-Johan Westberg gästades lägret av Calle Halfvarsson och Emil Danielsson som bjöd på glass och tävlingsmoment.

– Det var intressant att höra dem svara på våra frågor, berättar Arve Forssten som tagit sig hela vägen från Diseröd utanför Kungälv.

I videon ovanför: Se när hundra ungdomar åker rullskidor på Lugnet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.