Fyra yngre människor står runt en äldre man intill en bil

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
”Jättebra” – se mer i klippet när Classic Car Week försöker locka bland annat a-traktorförarna Lisa och Melwin att vara med och engagera sig evenemanget. Foto: Niko Ago/SVT

Här försöker CCW locka de yngre att vilja driva motorveckan i Rättvik vidare

Uppdaterad
Publicerad

Genom att arrangera en speciell programpunkt för A-traktorförare under motorveckan så har Classic Car Week förhoppningen att nå fler yngre som vill engagera sig.

Evenemanget har, likt många andra organisationer, svårt att nå de yngre som kanske vill engagera sig, och märker även att färre vill ställa upp ideellt numera.

Därför ser Roland Pettersson, en av grundarna till Classic Car Week, det som nödvändigt för organisationen att försöka locka de yngre för att överleva på sikt. Genom att arrangera en ny, speciell programpunkt på schemat riktat mot A-traktorförare ser han möjligheten att öppna en diskussion med ungdomarna.

– Kanske att de börjar med att arbeta tio timmar ena året för att sätta sig in i vår organisation, och sedan jobbar mer och får vara med på personalresor som tack för engagemanget, säger Roland Pettersson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Classic Car week

Mer i ämnet