ungdomsstödjare med ryggen mot kameran, polis som ler mot kameran

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
I videoklippet berättar polisområdeschefen om det låga antalet sexualbrott och våldtäkter, och vilka positiva nyheter under veckan han vill se nästa år också. Foto: Niko Ago/SVT

Stökig avslutning på Classic Car Week i Rättvik – men polisen är positiv

Uppdaterad
Publicerad

Polisen gläds åt att inga grova brott har anmälts under årets Classic Car Week i Rättvik, och att flera positiva åtgärder har gjorts av kommunen och Trafikverket. Men det betyder inte att poliserna har gått sysslolösa.

Under torsdagen avslutades bilveckan med den stora cruisingen. Ett evenemang som lockar många bilar och mycket folk och natten brukar vara förknippad med en hel del arbete för polisen, så även denna gång.

– Det har varit hög fyllenivå och flera slagsmål, säger vakthavande befäl på polisregion Bergslagen, Maths Thörn.

Classic Car week

Misshandel, fylleri och omhändertaganden på cruisingnatten

Sex misshandelsärenden har anmälts. Ett tiotal personer har på olika sätt hanterats för fylleri, bland annat en minderårig som omhändertogs i väntan på vårdnadshavare, uppger polisen.

En person i femtioårsåldern har gripits misstänkt för våldsamt motstånd i samband med omhändertagande för fylleri. En man i tjugoårsåldern misstänks för narkotikabrott.

Kissade på allmän plats

Polisen rapporterar också att det gjorts ”mängder av anmälningar gällande ofredande/förargelseväckande beteende då det urinerats offentligt samt spelats hög musik som stört omkringboende”

Mestadels skötsamma besökare

Polisområdeschefen Rickard Eriksson vill ändå betona att de flesta har betett sig snyggt.

– Jag vet att det är en negativ klang på CCW, men till 99% av besökarna vill jag verkligen ge en positiv eloge. De allra flesta vill ju gott och gör det bra, säger han.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Classic Car week

Mer i ämnet