Nattklubb, Nattklubbsägaren Christofer Li

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Följ med till Christofer Lis nattklubb i Ludvika – därför väljer han att sälja och så tänker han satsa framöver för att möta publikens nya behov. Foto: Marja Andersson/SVT

Nu säljer Ludvikakrögaren nattklubben på Blocket – satsar på popup-event

Publicerad

Det levande nattlivet har minskat på de flesta håll i Sverige – och på många platser har klubbar stängt. I Ludvika säljer nu Christofer Li sin nattklubb på Blocket – och satsar på popup-event istället.

– Folk vill hellre gå ut och göra en aktivitet nuförtiden, istället för att gå ut och festa på krogen, säger han.

Christofer Li är uppvuxen i en krögarfamilj i Ludvika. Under pandemin öppnade han nattklubben Maze vilket var tufft. Även efter pandemin var det svårt att dra folk. Det är en stor kontrast till när hans pappa drev flera uteställen när Christofer var yngre.

– Många i krogbranschen vet att det är tufft just nu, när pappa drev sina uteställen så var de välbesökta och framgångsrika, säger Christofer Li.

”Vill inte driva en sportbar”

Nu ligger Cristofers nattklubb till försäljning på Blocket.

– Jag vill inte driva en sportbar med vegas-maskiner, men det är väl det som funkar just nu ifall man ska driva en krog.

Istället satsar han på popup-event, som studentfester, konserter och festivaler, och enligt honom är de ofta välbesökta.

– Jag tror att folk hellre vill gå på någonting som är ett jippo eller en större anledning till att gå ut. Att bara gå ut för att gå ut, det känns inte som att det räcker längre. Det måste finnas ett event eller en större anledning att gå ut, avslutar Christofer Li.

En delad bild som visar tre olika scener. Den vänstra sektionen visar en cocktail med en skiva lime som dekoration, omgivet av suddiga ljuspunkter. Den mellersta sektionen visar en fest där människor dansar, med fokus på en person som har händerna i luften. Den högra sektionen visar starka ljusstrålar i blått och lila, vilket skapar en festlig atmosfär.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Har vi en ”klubbdöd” i Sverige? Hör forskarens svar i klippet. Foto: TT/SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.