Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
”Dialogen kunde ha varit bättre” – hör Vansbros kommunalråd Marcus Kock (S) berätta varför skolchefen får lämna. Foto: Sofie Lind/SVT

Nu sparkar kommunen skolchefen i Vansbro – igen

Uppdaterad
Publicerad

Skolchefen i Vansbro har fått sluta. Det innebär att kommunen sparkar den andra skolchefen på bara några år – senast det hände var år 2020.

Den nuvarande skolchefen tillträdde sin tjänst år 2021 efter att den tidigare skolchefen plötsligt sparkats. Nu har den politiska ledningen i Vansbro valt att även sparkat den nya skolchefen.

En anledning, enligt kommunalrådet Marcus Kock (S), ska vara att dialogen mellan tjänstemännen och politikerna inte varit god nog.

Låga betyg i skolorna

Vansbro kommun har dragits med låga skolbetyg där flera gått ut högstadiet utan gymnasiebehörighet. Därför tillsattes förra året ett treårigt projekt för att höja betygen.

Skolchefen anställdes år 2021 och det är ganska stor skuta ni ska vända på – kunde inte skolchefen fått mer förtroende och tid på sig?

– Förändring inom skolan tar tid, men vi ser att vi behöver ett annat ledarskap för att leda det här förändringsarbetet, säger Marcus Kock (S), kommunstyrelsens ordförande.

SVT har sökt skolchefen som inte vill kommentera, utan hänvisar till Marcus Kock.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.