Kammaråklagare Karolina Lassbo står i en park med höstliga träd och färgglada löv på marken. Bakgrunden visar en tydlig höstscen med orange och gula löv samt en byggnad i avlägsen höger del av bilden.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Karolina Lassbo leder utredningen kring pedagogen i Borlänge. Hör henne berätta mer om vad som hänt och hur utredningen går i klippet. Foto: Anton Ånell/SVT

Över 20 anmälningar mot sexchattande pedagogen – ”Vissa barn är ganska ledsna under förhören”

Publicerad

Det har gått ungefär tre veckor sedan en pedagog i Borlänge hängdes ut av Dumpen efter att ha sexchattat med vad han trodde var en minderårig flicka. Kammaråklagare Karolina Lassbo leder utredningen som nu omfattar över 20 barn.

Karolina Lassbo beskriver att de befinner sig i ett inledande skede i en utredning som kommer att bli ”ganska stor”.

– Det svåra i det här målet är att sätta rubricering på vad som har hänt och att göra gränsdragningar. Vissa saker som hittills har kommit fram når inte upp till brottslig nivå eller så kanske det är ett vanligt ofredande snarare än ett sexuellt ofredande mot barn.

Så förhörs barnen

Barnförhören utförs av speciella förhörsledare för barn, på Barnahus i Borlänge.

– Där sitter barnen i en lite mysigare miljö utan att ha en kamera rakt i ansiktet. Sen sker det såklart förhör med andra personer också som kan tänkas veta någonting om det här.

Finns det någon annan bevisning man tittar på?

– Först och främst är det barnförhören vi måste komma igenom. Vad vi gör i utredningen i övrigt kan jag tyvärr inte kommentera.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.