Hör Florence Berg, en av arrangörerna bakom det lyckade motionsprojektet, om planerna på att utöka till nästa år. Foto: Anders Hansson /SVT

Populärt att leta checkpoints i stadsmiljö – nu utökas projektet

Publicerad

När projektet Hitta ut startade i Borlänge i försomras var målet att få 1000 deltagare att leta efter kontrollerna som kallas för checkpoints. Men målet överträffades med råge och det blev hela 2600 personer som har medverkat, konstaterar de orienteringsklubbar som ligger bakom projektet.

Rosafärgade meterhöga stolpar med bokstavskod på, det har varit heta och efterlängtade mål för tusentals människor under sommaren. I Borlänge körde man för första året, medan Avesta, Hedemora, Rättvik och Mora har hållit på ett tag. Nästa år kommer projektet att dras igång även i Falun.

– Det har blivit jättepopulärt och det är vi väldigt glada för, säger Florence Berg som representerar arrangörerna.

Allt från unga till gamla har deltagit och letat kontroller och den sträcka som de sammanlagt har tillryggalagt i jakten på checkpoints är minst sagt imponerande.

Hur långt får du reda på genom att starta klippet ovanför. Där får du också träffa några av deltagarna.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.