till vänster ett barn vars tänder undersöks med spegel och verktyg. Till höger en allvarlig man med blått nyckelband från Vision.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
”Låg lön och hög arbetsbelastning” – i videoklippet berättar Visions ordförande Håkan Jansson om varför så många tandsköterskor inte trivs med sitt yrke. Foto: Martina Holmberg/TT, Gunilla Wikström/SVT

58 procent av tandsköterskorna ångrar sitt yrkesval

Publicerad

I Region Dalarna uppger 58 procent av länets tandsköterskor att de ångrar sitt yrkesval. Och det är i första hand tre anledningar som ligger bakom: Låg lön, hög arbetsbelastning och en stressig arbetssituation.

Det framkommer i en enkätundersökning som fackförbundet Vision har gjort bland tandsköterskor i länet.

– Nu fortsätter vi den dialog som vi har etablerat med tandvårdens ledning när det gäller utvecklingsmöjligheter, strategier och projekt. Samt att diskutera arbetsmiljön och löneutvecklingen, så att det blir bättre för tandsköterskorna, säger Håkan Jansson som är ordförande på fackförbundet Vision inom Region Dalarna.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Tandvård i Dalarna

Mer i ämnet