Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Unga företagare på Leksands gymnasium fick sälja in sina idéer – ”Chans att få tips, råd och kontakter” Foto: Niko Ago/SVT

Unga företagare från Dalarna säljer in idéer till näringslivet

Publicerad

Under veckan har unga företagares eget Draknäste arrangerats i Dalarna. Ungdomar har träffat idécoacher från näringslivet för att pitcha sina idéer.

Omkring 300 UF-företag från 16 gymnasieskolor i Dalarna har under veckan fått sälja in sina idéer för 100 coacher från näringslivet. Idén är som i SVT-programmet Draknästet, men skillnaden är att coacherna i det här fallet inte bidrar med pengar till de presenterade företagen, utan istället med stöd och feedback.

SVT Nyheter Dalarna var på plats i samband med att UF-företagen på Leksands gymnasium träffade coacherna.

– Det är kul och intressant att se vår idé bli verklighet. Vi ska försöka nå fram till blivande kunder genom sociala medier, säger Katarina Berglöf som är en av eleverna som presenterade sitt företag.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.