På tisdagskvällen inträffade en allvarlig trafikolycka på Hamnleden utanför Gävle. Foto: Jan Peter Eriksson/SVT

Allvarlig olycka i Gävle – bil och lastbil i krock

Uppdaterad
Publicerad

Strax innan klockan halv sju på tisdagskvällen larmades räddningstjänsten om en allvarlig olycka i Gävle där en personbil och lastbil hade kolliderat.

Vid 23-tiden bekräftade att en person avlidit.

Olyckan hade inträffat på Hamnleden strax utanför Gävle. Två personer satt i fordonen och båda förarna har fått föras till sjukhus med ambulans.

– Lastbilen och personbilen ska av oklar anledning ha kolliderat, vi vet inte något om skadeläget just nu, säger Andreas Brändström, vakthavande befäl på räddningstjänsten.

Vid 23-tiden bekräftade polisen att en av förarna, en man i 40-årsåldern, dött av sina skador.

Förare klämdes fast

Räddningstjänsten har under kvällen varit på plats med flera enheter och även polis och ambulans har varit på platsen. Båda förarna satt fastklämda men räddningstjänsten lyckades efter flera ansträngningar få loss dem.

I samband med olyckan stängde räddningstjänsten av vägen i båda riktningar och trafiken fick ledas om. Vid 21-tiden var räddningstjänsten klara på platsen och vända tillbaka. Vid 22-tiden kunde åter öppna för trafik.

Båda fordonen som var inblandande i olyckan har beslagtagits av polis. Detta då de ska utreda eventuella fel som kan ha orsakat olyckan. Polisen har även förhört även vittnen på platsen.

Skadeläget för den andra föraren är fortsatt oklart.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.