Stockholms central utrymdes efter att polisen reagerat på beteendet hos en man och en kvinna inne på stationen. De greps med en misstänkt bomb. Foto: Mickan Mörk/TT

Bombutredning växer – fyra personer misstänkta

Publicerad

Stockholms central utrymdes efter ett bomblarm – en man och en kvinna från västra Gästrikland greps. Nu växer utredningen, totalt fyra personer sitter häktade.

Sedan tidigare har SVT Nyheter Gävleborg berättat om att mannen och kvinnan är häktade efter bomblarmet på Stockholms central den 10 juli i år.

Polisen fattade misstankar mot personerna och de greps med en misstänkt bomb.

Utredning växer

Ytterligare två personer är nu misstänkta i härvan – det är två män, en i 40-årsåldern och en i 35-årsåldern, från Stockholm. Båda är misstänkta för brott mot lagen om brandfarliga och explosiva varor. Den äldre även för grovt narkotikabrott.

De häktades den 28 augusti och liksom duon från västra Gästrikland omhäktades de under fredagen.

I klippet berättar åklagaren och vår reporter mer om gripandet på Stockholms central.

Blond åklagare i grå kostym samt en polisbil utanför entren till stockholms centralstation.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Vad vet vi om personerna från västra Gästrikland? Åklagaren och vår reporter berättar i klippet. Foto: Åklagarmyndigheten, SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.